در داخل افغانستان صدها نفر از رهبران قبایل مناطق جنوب افغانستان در اعتراض به آنچه تقلب در انتخابات افغانستان به سود حامد کرزی رئیسجمهوری این کشور نامیدهاند جلسهای را برگزار کردند.
به گزارش روزنامه تایمز چاپ لندن، رهبران قبایلی افغانستان مدعیاند در روز برگزاری انتخابات افغانستان در مناطق تحت نفوذ طالبان و بهدلیل تهدیدهای طالبان، مردم این مناطق جرات بیرون آمدن از خانههایشان را پیدا نکردهاند و سؤال اساسی این است که چگونه صندوقهای رای این منطقه پر شدهاند.
طالبان یک هفته پیش از انتخابات تهدید کرده بودند که انگشتان رای دهندگان را قطع خواهند کرد. در روز انتخابات در برخی حوزههای رایگیری در مناطق تحت نفوذ طالبان این تهدید عملی شد.
به گفته رهبران قبایلی، بیشتر رایهای ریخته شده به صندوقهای رای به سود کرزی و از جانب رهبران قبایلی متمایل به وی بوده است.
حمیدالله توخی از رهبران قبیلهای قندهار در این نشست مهم رهبران قبایلی گفت: در منطقهای که فرماندارش هردوسال یکبار میتواند به آنجا سر بزند یا آنقدر خطرناک است که نیروهای ناتو حتی از آسمانش هم نمیتوانند رد شوند چگونه 20 هزار نفر رای داده اند؟ احمد ولی کرزی برادر حامد کرزی فرماندار قندهار است و منظور این مقام قبیلهای اتهام به برادر کرزی مبنی بر تقلب در آرای این منطقه است.
نشست رهبران قبایلی افغانستان به دعوت عبدالله عبدالله رقیب اصلی حامد کرزی در انتخابات ریاستجمهوری افغانستان انجام شد.
برخی رسانههای غربی و همچنین رقبای اصلی حامد کرزی از چند روز قبل از انتخابات افغانستان از احتمال تقلب در این انتخابات خبر میدادند. نتیجه نهایی شمارش آرای انتخابات افغانستان هنوز اعلام نشده و تنها نتیجه شمارش نیمی از آرا اعلام شده است.
این نتیجه نشان میدهد که حامد کرزی با اختلاف 13 درصد از نزدیکترین رقیبش عبدالله پیش است. اما دکتر عبدالله این نتیجه را رد کرده است. او گفته که اسناد مشخصی حاکی از تقلب در انتخابات در دست دارد.
وی اگرچه همچنان امیدوار به پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری و تشکیل دولت وحدت ملی است اما با این حال تاکید کرده حاضر به مشارکت در دولتی که حامد کرزی در راس آن باشد نیست.
درحالیکه برخی معترضان به نتایج انتخابات ریاستجمهوری حتی تهدید به مقاومت مسلحانه کرده اند، عبدالله عبدالله همچنان بر ادامه روند اعتراض آرام به این انتخابات تاکید کرده است.
نشست مهم دیگری هم این بار خارج از مرزهای افغانستان و با حضور نمایندگان چندین کشور درباره آینده افغانستان پس از انتخابات برگزار شد. به گزارش آسوشیتدپرس، ریچارد هالبروک (نماینده ویژه اوباما در امور افغانستان) و نمایندگان 26 کشور دنیا دیروز در پاریس گردهم آمدند تادرباره موضوعات مهمی همچون احتمال تقلب در انتخابات افغانستان از سویی و آینده افغانستان پس از انتخابات از سوی دیگر با یکدیگر به گفتوگو بنشینند.
در این نشست علاوه بر آمریکا، وزرای خارجه افغانستان، پاکستان، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه، چین و ژاپن هم شرکت داشتند.
آنگونه که برنارد کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه بهعنوان میزبان این نشست به خبرگزاریها گفته است نشست پاریس تنها بهدنبال یکسان کردن موضعگیری کشورهای شرکتکننده در آن درباره انتخابات افغانستان است.
هدف دیگر این نشست هم پاسخگویی و ایفای مسئولیت بیشتر کشورهای شرکتکننده در آن درمورد امنیت افغانستان است. برخی کارشناسان هم با انتقاد از نشست پاریس گفتهاند که کشورهای خارجی نباید درباره امور داخلی کشورهای دیگر همچون انتخابات و... اعلام موضعگیری کنند.
به باور طیف منتقدان نشست پاریس اگر قرار است تصمیمی درباره انتخابات افغانستان گرفته شود بهتر آن است که اجازه داده شود این تصمیم در داخل افغانستان و توسط خود افغانها گرفته شود و نه توسط کشورهای خارجی.
براساس آخرین آرای شمرده شده انتخابات ریاستجمهوری افغانستان حامد کرزی با 8/45 درصد آرا از عبدالله عبدالله با 2/33 درصد آرا پیشی گرفته است. رئیسجمهوری افغانستان برای پیروزی در انتخابات باید 51 درصد آرا را بهدست آورد.
محافل خارجی تلاش فراوانی میکنند تا کرزی را به دومرحلهای شدن انتخابات ترغیب کنند که وی بهشدت با این موضوع مخالف است و پیروزی را در مرحله نخست انتخابات، حق خود میداند. برخی محافل هم میکوشند با پیشنهادهایی عبدالله عبدالله را به انصراف از اصرار بر تقلب ترغیب کنند که وی نیز صراحتا اعلام کرده به هیچ وجه حاضر به معامله نیست.
کشته شدن یک مقام ارشد امنیتی افغان در انفجار یک مسجد
یک مقام پلیس افغانستان از کشته شدن 23 نفر از جمله یک مقام ارشد امنیتی درپی انفجار یک بمب در مسجدی در استان لقمان در شرق افغانستان خبر داد. به گزارش رویترز، جسد عبدالله لقمانی معاون سرویس امنیتی افغانستان در میان کشته شدگان این انفجاردیده شده است.
این انفجار هنگامی روی داده که این مقام امنیتی به همراه هیاتی دولتی مشغول بازدید از یک مسجد بود. این انفجار نشان داد که حملات طالبان هر روز پیچیدهتر و پیشرفتهتر میشود.